Hi ,

Was me me week weer. Een huilende ‘Satoshi’, boze Amerikaanse ambtenaren en een televisieserie die de prijs van Bitcoin wellicht kan verdubbelen. Wil je meebabbelen over de laatste cryptoroddels? Kom dan een keertje naar CryptoCafé Utrecht. Onder het genot van een versnapering praten met gelijkgestemden. Interesse? Schroom niet om te mailen!


De afgelopen week

Amerikaanse politici: Facebook, stop met je cryptocurrency
Amerikaanse politici: Facebook, stop met je cryptocurrencythehill.com

De democraten in het Amerikaanse Congres vinden Libracoin, Facebook’s cryptomunt, helemaal niets. De politici roepen het sociale medium op om een einde te maken aan haar plan om een op cryptografie gebaseerd betalingsplatform te ontwikkelen.

Ingebouwde adblocker Brave-browser wordt 'gemiddeld 69 keer zo snel'
Ingebouwde adblocker Brave-browser wordt 'gemiddeld 69 keer zo snel'tweakers.net

Je moet wel echt fanboy zijn wil je het nieuws vinden dat een webbrowser 69 keer sneller is gemaakt. Klopt, wij zijn fanboy van Brave; een webbrowser (waar we meermaals over schreven) die consumenten betaalt om naar reclame te kijken én gebruikers de mogelijkheid biedt om websites een digitale fooi te geven.

Cuba bestudeert cryptocrisismaatregelen in het kader van de economische crisis
Cuba bestudeert cryptocrisismaatregelen in het kader van de economische crisiswww.reuters.com

The A-team? Vergeet het. Chuck Norris dan? Ook niet. Eventueel The Power Rangers? Nope. Om de (mogelijke) economische crisis tegen te gaan, is er volgens Cubaanse ambtenaren één eventueel redmiddel: cryptocurrency.

De dagkoersen

Binance komt met handel in Bitcoin futures met hefboom tot 20x
Binance komt met handel in Bitcoin futures met hefboom tot 20xlekkercryptisch.nl

In eerste instantie ondersteunt het platform enkel BTC/USDT. Ook mag er met geleend geld gehandeld worden: handelaars mogen een hefboom inzetten die oploopt tot 20 keer de ingelegde waarde. Daarmee kan de winstmarge vergroot worden, evenals het risico om flink het schip in te gaan.

Crypto is misschien niet zo hot&happening als je denkt
Crypto is misschien niet zo hot&happening als je denktwww.bloomberg.com

In sommige analyses zie je ze voorbijkomen: de fundamentals een daarvan is bijvoorbeeld het zoek- en downloadgedrag van de gemiddelde internetter. Wat blijkt: het aantal downloads van cryptogerelateerde apps is ronduit belabberd te noemen.

Altcoin-docu van Netflix kan BTC boven de $25.000,- stuwen
Altcoin-docu van Netflix kan BTC boven de $25.000,- stuwenthebitplex.com

Meer duiding vindt u niet in de link. Het is gewoon een ordinaire clickbait-titel. Maar een sprenkeltje #hopium in de nieuwsbrief kan nooit kwaad. U bent gewaarschuwd; klik niet!

Inzicht van de week

🤯 Technisch Analyse (TA) is eigenlijk…

Verder…

🎦 enkele verklaringen in een video waarom de koersen überhaupt stijgen: bubbel 2.0 of niet?;

🍪 Kreeg Waltonchain cryptobillenkoek aka een 51%-attack te verduren;

💸 Wat als je 1.000 dollar in de top 10 crypto stak?;

🐰246.000 gebruikers het haasje nadat cryptokantoor een beruchte exit scam doet;

💏 P-p-p-p-partnership! VeChain aan de slag met Walmart China;

😭Moest Sotisha Nokamito deze week huilen in de rechtbank;