Hi! Leuk dat je onze nieuwsbrief weer leest. Deze week: 9 van de 10 Nederlanders heeft geen idee hoe om te gaan met cryptomunten. Kent u zo iemand? Stuur deze nieuwsbrief even door! We doen dit voor nop, maar genieten van cijfers die omhoog gaan πŸ“ˆ


De afgelopen week

'Negen van de tien Nederlanders heeft geen idee hoe om te gaan met digitale munten'
'Negen van de tien Nederlanders heeft geen idee hoe om te gaan met digitale munten'www.emerce.nl

Een aantal interessante uitkomsten van een onderzoek onder duizenden Nederlanders. Zo denkt meer dan de helft van de Nederlanders dat cryptovaluta een rage is (en dus geen geloofwaardig betaalmiddel/investering). Er is dus genoeg werk aan de winkel.

Amerikaanse centrale bank aan  Facebook: 'Stop'
Amerikaanse centrale bank aan Facebook: 'Stop'www.forbes.com

Libra, het cryptovaluta-project van Facebook, moet nog een beetje huiswerk doen voordat ze verder mogen met hun plan. De ECB is niet enthousiast en de FED (Amerikaanse centrale bank) heeft twijfels bij een paar details: “privacy, money laundering, consumer protection and financial stability”. In India werd de stekker er bij voorbaat al uitgetrokken. RTLZ legt uit waarom landen zenuwachtig worden van Libra.

Trump vond vanmorgen ook iets van Bitcoin en Libra:De dagkoersen

Verder…

β˜‘οΈ Witwassen via BTC-pinautomaten, het kan en het mag;

⚑️ Bitstamp werkt aan stortingen via het BTC Lightning Network;

πŸš— Shell investeert in Ethereum-kloon;

πŸ•— G20 steunt omstreden FATF richtlijnen;

🏰 Europeees primeurtje: vastgoed verkoop vastgelegd op blockchain;

Statistiekje van de week