Het was een wisselvallig weekje, met hier en daar een bui. Het waren dikke wolkenvelden die langzaam over het cryptolandschap trokken. Daarbij is er in het noordwesten van de aardbol kans op een enkele Libra-bui.

In de loop van de week kan het ook in andere delen gaan regenen, maar de hoeveelheid neerslag valt mee. In grote delen op CoinMarketCap is het zo goed als windstil, alleen aan de westkust kan een vrij krachtige wind ontstaan.


De afgelopen week

G7 wil voorkomen dat Facebook-munt uitgroeit tot alternatief voor valuta
G7 wil voorkomen dat Facebook-munt uitgroeit tot alternatief voor valutawww.nu.nl

De G7-top die deze week in Frankrijk plaatsvindt, zal voor een belangrijk deel over Facebooks plannen voor een eigen cryptomunt gaan. De ministers van Financiën die bijeenkomen, willen voorkomen dat de libra uitgroeit tot een alternatief voor reguliere valuta.

Ethereum-gezicht Vitalik ❤️ Bitcoin Cash
Ethereum-gezicht Vitalik ❤️ Bitcoin Cash cointelegraph.com

Een kortstondige liefdesrelatie met Bitcoin Cash? Ethereum co-founder Vitalik Buterin ziet dat wel zitten. Volgens het gezicht van ETH, kan BCC helpen.

Facebook sprak in het geheim met regulators
Facebook sprak in het geheim met regulatorswww.washingtonpost.com

Naar verluidt waren de regulators ‘een beetje bang’.

De dagkoersen

De profetie van Asuka...
De profetie van Asuka…www.tradingview.com

Nee, we praten niet over een boek uit de Bijbel, maar een TA’er die tot nu toe twee keer de koers van Bitcoin succesvol ‘voorspelde’. Begin dit jaar ging ‘Asuka’ voor een dip tot 5200 dollar, om vervolgens voor een dip van 9200 dollar in juli te gaan. Guess what: beiden correct. Da’s enkel mooi nieuws voor lezers die ‘in for the money zijn’; de volgende halte is namelijk 16.000 dollar, om te eindigen op een whopping 87.000 dollar.

Inzicht van de week

Over Facebook’s Libra-initiatief:

Facebook has assembled a stunning array of partners, from Andreessen Horowitz to Uber, whose mantra for the last two decades has been venture-funded loss-leading expansion to establish a monopoly, followed by network effect-reinforced rent extraction once the monopoly position has been secured. [Lees verder]

I̶k̶ ̶s̶n̶a̶p̶ ̶h̶i̶e̶r̶ ̶n̶i̶e̶t̶s̶ ̶v̶a̶n̶,̶ ̶G̶e̶r̶t̶-̶J̶a̶n̶ ̶w̶a̶t̶ ̶w̶i̶l̶ ̶j̶e̶ ̶d̶a̶t̶ ̶i̶k̶ ̶h̶i̶e̶r̶ ̶o̶v̶e̶r̶ ̶s̶c̶h̶r̶i̶j̶f̶.̶ ̶I̶k̶ ̶b̶e̶n̶ ̶t̶w̶e̶e̶m̶a̶a̶l̶ ̶d̶o̶o̶r̶ ̶z̶’̶n̶ ̶t̶w̶e̶e̶t̶s̶ ̶h̶e̶e̶n̶ ̶g̶e̶g̶a̶a̶n̶ ̶e̶n̶ ̶s̶n̶a̶p̶ ̶e̶r̶ ̶n̶o̶g̶ ̶s̶t̶e̶e̶d̶s̶ ̶g̶e̶e̶n̶ ̶f̶l̶u̶i̶t̶ ̶v̶a̶n̶.̶ ̶H̶e̶t̶ ̶b̶o̶e̶i̶t̶ ̶m̶e̶ ̶o̶o̶k̶ ̶n̶i̶e̶t̶.̶ ̶T̶A̶ ̶v̶o̶o̶r̶ ̶c̶r̶y̶p̶t̶o̶,̶ ̶i̶k̶ ̶g̶e̶l̶o̶o̶f̶ ̶h̶e̶t̶ ̶g̶e̶w̶o̶o̶n̶ ̶n̶i̶e̶t̶.̶ Hier vindt u ietsjepietsje meer duiding over het gedrag van Bitcoin de afgelopen tijd.

Politicus van de week

Amerikaanse congreslid Patrick McHenry tijdens de sessie over Libra.:

The world that Satoshi Nakamoto, author of the Bitcoin white paper, envisioned is an unstoppable force. We should not attempt to deter this innovation. And those that have tried have already failed.

Verder…

🐮Negatieve Trump is bullish voor crypto;

🧀Lanceert Iran een crypto met goud als onderliggende waarde;

💾 Haalt Sia (opslagtechnologie meets blockchain) een paar miljoen op;

🤑 Heeft deze student een prima bijbaan: voor 15.000 dollar zorgt hij voor nephandelsvolume op cryptobeurzen en dat vindt gretig aftrek;