Sinterklaas is weer vertrokken, dus dat betekent dat Kerst, de bonussen van Wall Street en het Chinese nieuwjaar weer op ons staan te wachten. Wat dat gaat betekenen? We gaan het Ozosnel meemaken.


De afgelopen week

EU: Geen 'stablecoins' op de markt totdat alle risico's zijn weggenomen
EU: Geen 'stablecoins' op de markt totdat alle risico's zijn weggenomenwww.nu.nl

Europese ministers van Financiën zijn deze week overeengekomen dat private digitale valuta zoals Facebooks libra voorlopig niet worden geïntroduceerd in de Europese Unie. De risico’s die deze munten met zich meebrengen moeten eerst duidelijk worden geïdentificeerd en aangepakt.

Binnenkijken bij de grootste Bitcoin-miner van Rusland
Binnenkijken bij de grootste Bitcoin-miner van Ruslandwww.bloomberg.com

De Russische plaats Bratsk staat niet bekend om zijn vele dagen zon, palmbomen en uitgestrekte stranden, maar heeft wél alle facetten in huis om de ideale plaats te zijn voor het huisvesten van Bitcoin-miners. Vandaar dat de allergrootste faciliteit – om digitale munten te delven – van Rusland in de Oost-Siberische stad te vinden is. Bloomberg nam een kijkje.

Deutsche Bank: Vraag alternatieve valuta stijgt in 2030
Deutsche Bank: Vraag alternatieve valuta stijgt in 2030www.crypto-insiders.nl

Digitale valuta zal uiteindelijk normaal geld vervangen. Dat valt te lezen in een onderzoeksrapport van een strateeg van de Deutsche Bank. Koop nu niet meteen Bitcoin, want in het rapport valt te lezen dat er nog een héél hoop obstakels moeten worden weggenomen, alvorens digitale valuta daadwerkelijk mainstream worden.

Wel denkt de onderzoeker dat – als de trendlijn zich doorzet – cryptocurrency van serieuze betekenis zullen worden. Het hele onderzoek, inclusief mooie grafieken, lees je hier.

Cryptocurrency gaan niet - we herhalen: niet - uitsterven
Cryptocurrency gaan niet – we herhalen: niet – uitstervenwww.gq.com

Je dacht dat net als sommige pessimisten (of realisten?) dat cryptocurrency nooit iets zou gaan worden? Vast niet, naders was je niet lid van onze nieuwsbrief. Mocht je het wel denken, dan heeft GQ argumentatie waarom je het fout hebt.

TA – Technische Astrologie

'Berende Bitcoin door PlusToken'
'Berende Bitcoin door PlusToken'nieuws.btcdirect.eu

Volgens geruchten scamde het Zuid-Koreaanse PlusToken in totaal 10 miljoen ether en 200.000 bitcoin bij elkaar. Enkele maanden geleden werden de hoofdverdachten gearresteerd en – toeval of niet – sindsdien daalt de waarde van Bitcoin. Een interessant en uitgebreid relaas vind je hier in het Nederlands. De Engelse uitleg lees je hier.

Is technische analyse (TA) profetisch of onzin?
Is technische analyse (TA) profetisch of onzin?www.coindesk.com

Technische Analyse – de kunst om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen aan de hand van historische gegevens – wordt door sommigen de hemel ingeprezen, terwijl anderen er hun neus voor ophalen. Biedt het echt inzicht in de markten? Het antwoord: Profetisch én onzin.

'50% Bitcoin staat stil'
'50% Bitcoin staat stil'www.newsbtc.com

De term HODL wordt door veel Bitcoin-bezitters gepraktiseerd; maar liefst 50% van alle beschikbare Bitcoin ‘staat stil’ en heeft de digitale portemonnee niet verlaten. Dat betekent? Weinig handelsactie.

Betaalde diepgang vind je hier.

Analyse 1 t/m 259: Bitcoin gaat dieper het dal in, maar er is licht aan het einde van de tunnel
Analyse 1 t/m 259: Bitcoin gaat dieper het dal in, maar er is licht aan het einde van de tunnelwww.want.nl
Opvallend is dat verschillende analisten met verschillende rekenmodellen dezelfde tendens zien. De koers van de Bitcoin lijkt zich op te maken voor verdere correctie. Gelukkig is er, zoals altijd, licht aan het einde van de tunnel.

Aluminiumfolie van de week

Meer over deze conspiracy-theorie, lees je hier.

Verder…

Long read: Is crypto het geld van de toekomst?
Long read: Is crypto het geld van de toekomst?moneycheck.com

De afgelopen maanden verschenen honderden, zo niet duizenden artikelen die antwoord proberen te geven op de vraag: wordt Bitcoin het betaalmiddel van de toekomst? Onder het genot van een paar oude pepernoten; een lang verhaal.

🐮 Trammalant in Dash-land. Een ‘senior adviseur’ van Dash is met geld van investeerders weggelopen. De persoon – enkel bekend onder de naam moocowmoo – beloofde al maanden geld terug te storten, maar maakte dit niet waar.

✋ Is de website van scamcoin OneCoin nu helemaal offline;

👮‍♂️ Heeft de FBI een grote man voor Ethereum opgepakt, vanwege mogelijke spionage voor Noord-Korea;

😑 Zal de volgende Bitcoin-halving een ‘non-event’ zijn;

🇷🇺 Overweegt Rusland cryptocurrencies als betaalmiddel te verbieden;

🤔 Zeven mythes over Bitcoin die helemaal niet waar zijn;

✈️ Kan je nu ook Booking.com-hotels betalen met crypto (via Travala);