Januari’s zijn historisch gezien gunstig geweest voor de koersen, en ook die van 2020 lijkt daarin geen uitzondering. In aanloop naar de halving in mei, lijkt het door de groene cifjers al lente te zijn.

Genoeg nieuws om de pret te drukken: Bitcoin Cash komt met een voorstel om belasting te heffen op miner-vergoedingen en ‘s Nederlands beste-jongetje-van-de-klas-houding legt innovatie stil.


De afgelopen week

'Nederlandse overheid maakt mijn crypto-startup Post-a-Coin onmogelijk'

Vaak zijn het gevestigde partijen die vragen om extra regulering door de overheid. Gevestigde partijen zijn groot en kunnen die extra regels met gemak aan. Hun doel: het nieuwe bedrijfjes onmogelijk maken om de markt te betreden die zij zo graag behouden. Dat is precies wat er gaande is in Nederland. De overheidsorganen gericht op bancair verkeer zijn niet ingericht op cryptovaluta, waar je als start-up al met een domeinnaam en wat vrije tijd al een winstgevend bedrijf kunt starten. Dan heb je geen 150.000 euro voor registratiekosten of een aparte HR-afdeling. Waar de Nederlandse Bank wel om vraagt. Tijd voor andere regels om innovatie niet in de kiem te smoren.


Bitcoin Cash πŸ”œ Bitcoin Taxcryptoiq.co

Een nieuw ideetje om de ontwikkelingskosten van Bitcoin Cash te betalen: miners moeten 12,5% belasting afdragen. Dit nieuws werd supergoed ontvangen in de hele community, tot ver buiten die van Bitcoin Cash. Oh nee, niet.


Hoe blockchain helpt bij identificeren van fake foto's www.niemanlab.org

Hoe de New York Times blockchain gebruikte om fake foto’s te identificeren. #buidl


Centrale banken denken over eigen cryptomuntenwww.nu.nl

De Europese Centrale Bank gaat samen met een aantal andere grote centrale banken samenwerken op het gebied van cryptomunten, om uiteindelijk ook te kijken of ze zelf wat zouden hebben aan een eigen digitale munt. China: “”succes met denken, wij zijn er al klaar voor. Gelukkig nieuwjaar!””

TA – Technische Astrologie

Lees: The Booms and Busts of Crypto;

En, de vraag van de week: is de recente stijging van Bitcoin een bulltrap of het begin van een bull-trend?

Inzicht van de week


China heeft een voordeel ten opzichte van Silicon Valleywww.bloomberg.com

Als China de eerste staat met een nationale digitale valuta is – en daar lijkt het wel op – dan zal het meer veranderen dan alleen een nieuwe stable coin op de markt. China is er al vijf jaar mee bezig en staat op het punt van lanceren.

Verder…

🚧 EY bouwt lekker verder en helpt bedrijven zich veilig te voelen met een puik stukje blockchain;

πŸ”‘ Craig Wright zegt sleutels tot de Satoshi-bitcoins te hebben ontvangen, waar hij dat eerder zei niet te verwachten. Oh, nee, hij heeft ze toch niet. #datgingsnel

πŸ‘‹ Ook Vodafone zegt dag tegen Libra en zet middelen op andere cryptoproject in;

πŸ“… Wat zit er in het vat voor Bitcoin, als product?

β›“ Voorbij de ICO: legaal investeren in nieuwe technologieΓ«n of bedrijven met hulp van blockchain;

βž• PlusToken, hoe zat het ook alweer met die enorme oplichting die zelfs de Bitcoin-koers op z’n knieΓ«n kreeg?

🧺 Crypto is voor witwassen, toch? In 2019 gebeurde dat ter waarde van net geen 3 miljard dollar. Voor context: wereldwijd wordt tussen de 800 en 2000 miljard per jaar witgewassen;

πŸ™ˆ Tip: ga niet naar een blockchaincongres in Noord Korea;

πŸ‘€ En: je crypto long read voor dit weekend: The Big Bitcoin Heist.

De uitsmijter: