Je favoriete cryptoperiodiek in je inbox. Met deze week een update over Ripple, hoe Zweden rustig haar eigen centralebankmunt uitrolt en wat de altcoins zijn die je dit jaar in de gaten moet houden. Fijne week!


De afgelopen week

MoneyGram kreeg 11 miljoen dollar om Ripple-tech te gebruiken
MoneyGram kreeg 11 miljoen dollar om Ripple-tech te gebruikenfinance.yahoo.com

“If they don’t join you, buy them to make them join you, and even then, pay them for their time and effort to use your product”, zo luidt een super bekend spreekwoord in de wereld van crypto. Ripple, moederbedrijf van token XRP, kocht het in moeilijk weer verkerende geldverstuurbedrijf MoneyGram om hun tech in de praktijk te kunnen brengen. Vervolgens kreeg MoneyGram ook nog betaald voor hun tijd. Het kost wat, innoveren in vastgeroeste systemen. Omdat Ripple onlangs toegaf alleen winst te maken door het verkopen van hoeveelheden XRP (wat nou niet de meest duurzame businesssituatie is), wordt er ook gewerkt aan het uitbreiden van het productgamma met stable coins (want daar zijn er nog niet genoeg van).

"Fiat geld is je comfort zone, crypto is je growth zone"
"Fiat geld is je comfort zone, crypto is je growth zone"medium.com

Een betoog voor crypto. Preaching to the choir, weten we. Maar wellicht kun je er iemand een plezier mee doen of kun je het in je arsenaal opslaan onder het kopje “nog meer manieren om over crypto te beginnen”.

Zweedse centrale bank werkt verder aan 's werelds eerste digitale munt
Zweedse centrale bank werkt verder aan 's werelds eerste digitale muntwww.reuters.com

De Zweedse Riksbank is begonnen met het testen van de e-krona (geen ICO geweest, balen), waarmee het land een voorsprong neemt om een CBDC (central bank digital currency) te creรซeren.

Bitcoin commissaris over collega's van SEC: 'Zo gaat Bitcoin ETF er nooit komen'
Bitcoin commissaris over collega's van SEC: 'Zo gaat Bitcoin ETF er nooit komen'bitcoinmagazine.nl

Hester Peirce, een lid van de SEC, is het niet eens met haar collega’s over de zoveelste afwijzing van een ETF. Maar of dat iets gaat uithalen… Binnen een paar maanden vertrekt ze uit de SEC en wellicht positioneert ze zichzelf voor een volgende baan.

TA – Technische Astrologie

Veelbelovende altcoins voor 2020
Veelbelovende altcoins voor 20203commas.io

3Commas is een handig tooltje waarmee je automatisch in crypto kunt traden, maar ze hebben ook een leuk blog met tips. Zie bijvoorbeeld de artikelen over veelbelovende altcoins voor dit jaar: deel 1 en deel 2.

'Bitcoin prijs gaat in 2020 naar nieuw record', aldus Marc van der Chijs
'Bitcoin prijs gaat in 2020 naar nieuw record', aldus Marc van der Chijsbitcoinmagazine.nl

Marc van der Chijs zegt dat de koers van BTC in 2020 boven de $20.000 uit zal komen. Dat mogen we hopen, ja. #duurtlang

Inzicht van de week

Verder…

๐ŸŽฃ Loopt Ierland 53,7 miljoen euro mis na kwijtraken van een vishengel;

๐Ÿ‘€ Heeft een ethereum-naam (een leesbare naam gekoppeld aan een ether-adres) zo zijn nadelen qua privacy, maar voordelen qua gebruiksvriendelijkheid (daarom gaat Coinbase het nu ondersteunen);

๐Ÿฅณ Verrassing: wie is de grootste klant van Chainanalysis (een bedrijf dat cryptotransacties in kaart brengt)? Spoiler: de Amerikaanse belastingdienst, natuurlijk.

๐Ÿค” Biedt een opkoper nog meer geld aan Mt. Gox-gedupeerden om hun claim op verloren bitcoin over te nemen;

๐Ÿค“ Waarom Bitcoin op 10.000 dollar in 2020 anders is dan 10.000 dollar in 2017;

๐Ÿคช Finland bezit miljoenen aan in beslag genomen Bitcoin maar wil die niet verkopen omdat ze bang zijn dat het weer in criminele handen belandt;

๐Ÿ‘ฎโ€โ™€๏ธ Steven Seagal moet tonnen boete betalen omdat hij niet eerlijk was over het promoten van een ICO genaamd (geen grap) Bitcoiin2Gen. Want, natuurlijk steek je geld in een project dat Bitcoiin2Gen heet. Bitcoiin2Gen. Shut up and take my money.