I’m in for the tech, net als jij. Maar stiekem vinden we het ook interessant of Bitcoin, Ethereum en andere crypto ten opzichte van de inflatiegevoelige euro nog in waarde gaat vermeerderen. Vandaar deze editie maarliefst 8 glazenbollenartikelen.


De afgelopen weken

Ethereum-miners helpen onderzoeksproject  coronavirus
Ethereum-miners helpen onderzoeksproject coronaviruswww.zdnet.com

We hebben prioriteiten en in het huidige klimaat is het minen van crypto daar niet één van. In plaats van het valideren van de blockchain, gaat de computerrekenkracht van een flink aantal Ethereum-miners dan ook op dit moment naar een coronavirusonderzoeksproject.

Door mining-apparatuur aan Folding@home te koppelen, wordt rekenkracht gebruikt voor verschillende onderzoeken in de strijd tegen corona.

“Folding@home download je gewoon als software op je computer”, aldus een computerwetenschapper tegen VRT. “Eenmaal gedownload kan je de processor van jouw computer aan het werk zetten om de wetenschappers te helpen die op zoek zijn naar een middel tegen het coronavirus.” 

Aangezien miners ‘gespecialiseerde’ computers zijn om berekeningen uit te voeren, zijn ze uitermate geschikt voor het onderzoeksproject.

India heft verbod op handel in crypto op
India heft verbod op handel in crypto optechcrunch.com

Na circa twee jaar kunnen (de circa 1,2 miljard) inwoners van India weer legaal cryptocurrency verhandelen. De staatsbank van het Aziatische land stelde in 2018 een verbod in, maar deze werd vorige week door de hooggerechtshof ingetrokken.

Gecensureerd corona-interview met Wuhan arts te lezen via blockchain Ethereum
Gecensureerd corona-interview met Wuhan arts te lezen via blockchain Ethereumnieuws.btcdirect.eu

Sarah Zheng is een journaliste van de South China Morning Post. Het is haar gelukt om een interview met een arts over het coronavirus te publiceren op de blockchain van Ethereum. Dit was volgens haar nodig, omdat haar artikel gecensureerd werd.

TA – Technische Astrologie

Kan Bitcoin naar de nul?

Bij BNR Nieuwsradio kregen ze – nog voordat de cryptomarkt een duikvlucht naar beneden maakte – de vraag of iemand een keer kon uitleggen of Bitcoin nul euro waard kan worden. Het antwoord: ja, dat zou zomaar kunnen. Wat meer diepgang vind je vanaf circa 1 uur en 2 minuten.

'Bitcoin en aandelen hebben géén correlatie'
'Bitcoin en aandelen hebben géén correlatie'bitcoinmagazine.nl

Bitcoin en aandelen zijn ‘soms’ gecorreleerd, maar BTC gaat vaker zijn eigen gang. Dat is een van de conclusie in een nieuw rapport van Coinbase.

'Prijs Bitcoin nu stabiel, maar toekomst onzeker'
'Prijs Bitcoin nu stabiel, maar toekomst onzeker'blog.chainalysis.com

Wie zat er de afgelopen dagen niet met samengeknepen billen naar de Bitcoin-koers te turen? De crypto duikelde naar een duizelingwekkende 3.400 euro en is ten tijde van schrijven op een stabiele 5.600 euro. Voorlopig blijft de koers stabiel, zoals we in de analyse van Chainalysis lezen.

Wordt de Corona-crisis de doorbraak voor Bitcoin?
Wordt de Corona-crisis de doorbraak voor Bitcoin?lekkercryptisch.nl

De afgelopen vier weken raakte de corona-crisis de financiële markten en ook Bitcoin met vernietigende gevolgen. Het is pas het begin. Er komt een diepe, wereldwijde recessie. Is de bazooka van de centrale banken genoeg? En is de crisis een doorbraak voor Bitcoin?

3x redenen waarom de crash eigenlijk goed is voor de koers
3x redenen waarom de crash eigenlijk goed is voor de koerscointelegraph.com

Lees niet de eerste 19 alinea’s van dit artikel. De schrijver in kwestie steekt een hoop veren in eigen achterste, omdat hij de crash állaaaang had zien aankomen. De koe in de kont kijken kan iedereen…

Vanaf alinea 20 wordt het wél interessant(er) om te lezen; 3 redenen waarom de voor-de-helft-van-de-prijs-tijd goed is/was voor crypto.

'Bitcoin is de nieuwe veilige haven'
'Bitcoin is de nieuwe veilige haven'markets.businessinsider.com

Euh, okay. Volgens ons hebben de koersschommelingen van afgelopen week het tegendeel bewezen, echter zien enkele Technische Astrologen dat Bitcoin mogelijk aan een nieuwe run is begonnen.

3x grootste fouten die cryptohandelaren maken
3x grootste fouten die cryptohandelaren makenwww.crypto-insiders.nl

U kunt uw geluk niet op vandaag: nog een 3x-lijstje 🥳 Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, geeft advies over hoe je deze lastige periode in zowel de aandelenmarkt als de markt voor cryptocurrency kan overleven.

Bitcoin-experts voorspellen de prijzen voor 2020
Bitcoin-experts voorspellen de prijzen voor 2020hedgetrade.com

van “1 Bitcoin = 1 Bitcoin” en “30.000 dollar einde van dit jaar” tot en met 500.000 dollar in 2022. Verschillende kenners kijken in hun glazen bol.

Benieuwd naar de uitgebreide uitleg? Klik hier.

Inzicht van de week

Verder…

Bitcoin-transacties nader onderzocht: Brussel financierde blockchain tool
Bitcoin-transacties nader onderzocht: Brussel financierde blockchain toolbitcoinmagazine.nl
Het analyseren van de bitcoin blockchain is een niche in de cryptomarkt. Met E-Nigma komt er een Europese speler op deze groeiende markt.

Grote centrale banken buigen zich samen over cryptomunten
Grote centrale banken buigen zich samen over cryptomuntenwww.nu.nl

De Europese Centrale Bank gaat samen met een aantal andere grote centrale banken samenwerken op het gebied van cryptomunten, om uiteindelijk ook te kijken of ze zelf wat zouden hebben aan een eigen digitale munt.

'CryptoKitties naar andere blockchain'
'CryptoKitties naar andere blockchain'www.coindesk.com

Het ‘wereldberoemde’ CryptoKitties gaat naar alle waarschijnlijkheid Ethereum inruilen voor een andere infrastructuur. De makers van het verzamelspel hebben de afgelopen tijd aan hun eigenlijk blockchain, genaamd Flow, gewerkt.

👀 Slechts 1% van alle transacties is ‘niet pluis‘;

👨‍🎓 Drie dingen die bankiers van Bitcoin kunnen leren;

😤 Vrouw steelt half miljoen van cryptobeurs die ze zelf oprichtte;

🎥 De populariteit van Ethereum-dApps in een filmpje;

👌 Staat Bitcoin op plek 90 in de top-100 best ontworpen producten ‘ever’;