Hoi!

Het streven was om je een Corona-vrije nieuwsbrief aan te bieden, maar dat lukte niet; het is overal. Hopelijk niet bij jou! We hebben een paar mooie ontwikkelingen, verhalen en analyses voor je gevonden. Veel plezier.

Goed weekend,

Gert-Jan en Michiel


Actueel

Impact van Covid-19 op crypto startups groot
Impact van Covid-19 op crypto startups grootwww.theblockcrypto.com

Crypto-startups haalden de afgelopen tijd al met moeite geld op en de Corona-crisis is voor velen het laatste zetje richting de afgrond…

Voorspellingsplatform Augur lanceert in juni
Voorspellingsplatform Augur lanceert in juniwww.theblockcrypto.com

Desondanks stomen sommige cryptoprojecten rustig door. Zo ook Augur; een gedecentraliseerd platform dat blockchain en cryptotokens gebruikt om voorspellingen te faciliteren. Hun tweede grote release gaat in juni live. Lekker bouwen!

Shell-dochter bouwt virtuele power plant
Shell-dochter bouwt virtuele power plantcointelegraph.com

En dat doen ze niet omdat ze niet meer naar buiten mogen vanwege Corona, maar omdat het kan. Ze gebruiken blockchain-tech om een gedecentraliseerde netwerk op te zetten van energieproducerende partijen.

Mooi verhaal: hoe €300.000 aan Bitcoin werd gered.zip
Mooi verhaal: hoe €300.000 aan Bitcoin werd gered.zipreperiendi.wordpress.com

Beter gebruik je gewoon net als de rest van de mensheid 12341234, feyenoord of welkom01 als wachtwoord. Maar als je geen voetbalfan bent of niet kan tellen, dan moet je geld neerleggen. Dat deed de eigenaar van jaren geleden aangeschafte bitcoins met alle liefde. Met succes!

TA – Technische Astrologie

Wat wordt de impact van Covid-19 op de economie? Gaat de Bitcoin-halving nog wel door? Kun je Corona krijgen van een blockchaintransactie? Zoveel vragen in deze vreemde tijden.

Een mogelijk antwoord op de eerste vraag zie je in deze video. Het antwoord op de tweede vraag is: Ja. Duh. Nog iets meer dan een maand. Maar moeten we onze verwachtingen ook halveren?

Cryptomensen die je moet kennen: Hal Finney

Mooi profiel over Hal Finney, de computerwetenschapper die in 2004, vijf jaar eerder dan Bitcoin, een herbruikbaar systeem van proof of work ontwikkelde. In januari 2009 was hij de ontvanger van de eerste Bitcoin-transactie.

Verder…

Waarom Binance CoinMarketCap koopt
Waarom Binance CoinMarketCap kooptsports.yahoo.com

“Zij hebben de gebruikers”. En gelijk heeft-ie. Goedkoopste marketing doe je door in een bearmarkt assets te kopen die in een bull-tijd om te zetten in goud (of tokens, of iets anders vol van de intrinsieke waarde).

Coinbase schrijft over Bitcoin’s waardepropositie
Coinbase schrijft over Bitcoin’s waardepropositieblog.coinbase.com

Goede analyse op het blog van Coinbase over de recente grote daling in de Bitcoin-koers.