Voor de eerste keer in de (jonge) geschiedenis van Bitcoin dat er een negatief rendement voorafgaat aan de halving. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel. Naar verluidt (maar dat hebben we al vaker gehoord), hebben we de bodem bereikt.


De afgelopen week

Reddit 'betaalt' gebruikers voor activiteit in Ethereum-tokens
Reddit 'betaalt' gebruikers voor activiteit in Ethereum-tokenscryptotips.eu

Net als makers van Youtube-video’s die beloond worden voor views en mensen die de advertenties bekijken, denkt Reddit erover na om je te belonen als je een populaire subreddit maakt. De circa 430 miljoen gebruikers van het social mediaplatform kunnen op die manier Ethereum-tokens verdienen.

Dit zou voornamelijk voor Ethereum een interessant model kunnen zijn, omdat in theorie het aantal blockchaintransacties (activiteit is voor onder meer de waarde van een project een belangrijke graadmeter) kunnen verhonderdvoudigen.

Rabobank wikkelt intercontinentale tarwetransactie af via blockchain
Rabobank wikkelt intercontinentale tarwetransactie af via blockchainwww.banken.nl

Onlangs wikkelde Rabobank een transactie af van een lading tarwe met een waarde van 12 miljoen dollar. Op zichzelf is dat niet zo nieuwswaardig, maar wel dat dit gebeurde met behulp van blockchain; hierdoor bedroeg de doorlooptijd van de transactie niet de gemiddelde 30 dagen, maar slechts 5 dagen. Veel administratieve handelingen werden overgenomen door smart contracts.

Derde Nederlandse Corona-app privacyvriendelijk

Uiteraard dankzij blockchain, zouden we bijna willen zeggen. Als het aan minister Hugo de Jonge ligt hebben we straks dus drie corona-apps op onze telefoon. Het model voor het derde type app is ontwikkeld door de Dutch Blockchain Coalition (DBC). De app heet uNLock en moet mensen op een privacyvriendelijke manier bedienen. “Het gaat echt over de toegang van mensen tot gebouwen en faciliteiten, op een privacyvriendelijke manier.”

Gebruikers kunnen aangeven dat ze zijn getest op corona of zijn gevaccineerd. Vervolgens kunnen gebruikers dan toegang tot bepaalde locaties krijgen.

TA – Technische Astrologie

Crypto-groepen tonen langzaam teken van leven, bodem bereikt?
Crypto-groepen tonen langzaam teken van leven, bodem bereikt?bitcoinist.com

Herinnert u zich de Wallstreet Cheat Sheet nog?

Nou, ‘goed nieuws’, want naar verluidt hebben zijn we door de capitulatie-fase heen en hebben we de bodem waarschijnlijk al bereikt, als we dit artikel mogen geloven. Onder meer de populaire subreddit /r/cryptocurrency vierde deze week dat ze de mijlpaal van 1 miljoen leden bereikte.

Waarom is Bitcoin nu geen 50.000 dollar waard?
Waarom is Bitcoin nu geen 50.000 dollar waard?nieuws.btcdirect.eu

Als Bitcoin nu niet stijgt, dan zal dat nooit meer gebeuren. Dat is de boodschap die Peter Schiff probeert over te brengen aan de cryptocurrency-gemeenschap. Schiff staat bekend als tegenstander van Bitcoin, maar vooral voorstander van goud.

De goudliefhebber zegt dat Bitcoin al lang verhandeld zou moeten worden voor 50.000 dollar als gevolg van negatieve rentetarieven, enorme stimuleringsinspanningen en de wereldwijde pandemie. Maar waarom is dat nu niet het geval?

Deze analist verwacht stijging Bitcoin-koers naar 9.000 dollar
Deze analist verwacht stijging Bitcoin-koers naar 9.000 dollarwww.crypto-insiders.nl

Ondanks dat het niet erg goed gaat met de economie, weet Bitcoin goede resultaten te halen de afgelopen weken, en steeds nieuwe highs op de korte termijn neer te zetten. Bitcoin is vanaf de low van $3.700 alweer 80% gestegen naar een high van bijna $7.500.

Vermogen in stablecoins afgelopen maand 50% gestegen
Vermogen in stablecoins afgelopen maand 50% gestegenlekkercryptisch.nl
Sinds de bitcoin-crash op 12 maart is de hoeveelheid vermogen dat wordt aangehouden in stablecoins met bijna 50% toegenomen. Ook nu de koers al bijna helemaal hersteld is, blijft de marktkapitalisatie stijgen. Wat is er aan de hand?

Inzicht van de week

'Oliebedrijven domineren Bitcoin-mining binnen 5 jaar'
'Oliebedrijven domineren Bitcoin-mining binnen 5 jaar'bitcoinmagazine.nl

Marty Bent, een bitcoin podcaster, komt in een post met een leuke oplossing voor zijn energie: sinds vorig jaar gebruikt hij het overgebleven gas van een oliebedrijf om bitcoin te minen.

Olie Bent is met Great American Mining (GAM) klein begonnen met een container op een olieveld. Het gas dat als bijproduct vrijkomt wordt gebruikt om de hardware van energie te voorzien.

Bent voorziet een toekomst waarin veel olie- en gasbedrijven hun overige energie gebruiken om bitcoin te minen. Dit gas levert normaal niets op, nu kan GAM het gebruiken om cryptocurrencies te verdienen.

Verder…

BitcoinPriceMap: de bitcoinprijs per land
BitcoinPriceMap: de bitcoinprijs per landbitcoin.nl

De prijs van Bitcoins fluctueert de hele dag door, maar de prijs verschilt ook per regio. BitcoinPriceMap verzamelt informatie van exchanges wereldwijd en toont via een kaart de actuele prijzen per land. Daaruit blijkt dat men op sommige plekken in Zuid-Amerika en Afrika bereid is fors meer te betalen voor een bitcoin.

Banken: Optjoffen met stable coins als USDT, PAX en DAI
Banken: Optjoffen met stable coins als USDT, PAX en DAIcryptobriefing.com

De centrale banken dringen aan op zware regulering van gecentraliseerde, particuliere, wereldwijde stabiele munten en overwegen een verbod op gedecentraliseerde munten. Op basis van de aanbevelingen van de internationale toezichthouder de Raad voor Financiële Stabiliteit worden de zogenoemde stable coins onder de loep genomen.

👀 Heeft Amazon één van de oudste Bitcoin-bedrijven, Purse, gedood?;

👮‍♂️ 49 Crypto-stelende Chrome-extensies verwijderd uit de Google Store;

🙈 Eerste keer dat negatief rendement voorafgaat aan Bitcoin-halving;

🏃‍♂️ ‘Blockchain is snel genoeg voor de financiële wereld‘;

☆ Oprichter NEO: Blockchain technologisch middel dat nodig is voor een verzwakte post-pandemische wereld;

🖖 ‘Bitcoin van onmisbare waarde in economie Venezuela’.